Dansk | English

Kunstnere

Karen Bennicke

Kommer snart. 

Bror Bernild Estate

Fotograf, 1921-2013, DK. 
Bror Bernild blev udlært fotograf hos Sven Türck i 1942 og etablerede året efter et atelier for reklame-, mode-, arkitektur-, illustrations- og portrætfotografering i København. Atelieret var i en lang årrække førende indenfor dansk reklamefotografi og fungerede som mødested for mange af eftertidens store fotografer blandt andre Ole Brask, Jesper Høm, Gregers Nielsen, Jørgen Schytte og Hans Ole Madsen.

Bernilds primære arbejde var reklamefotografiet og han formåede, at markere sig som fotograf, ved at forene sin kritiske stillingtagen og sociale bevidsthed med det kommercielle og populære. Han bevægede sig på tværs af samfundets forskellige arenaer og hans karriere fulgte det 20. århundredes udvikling på godt og ondt.


Bernild døde i 2013 og står i dag, som et fyrtårn indenfor dansk fotografi, blandt andet på grund af sit arbejde med udstillingen The Family of Man af Edward Steichen, som Bernild i 1957 var med til at præsentere på Charlottenborg. Udstillingen anses i dag som en milepæl i dansk foto- og kulturhistorie.

Nanna Bisp-Büchert

Kommer snart.

Maibritt Ulvedal Bjelke

Maler, Født 1967, DK.
Maibritt Ulvedal Bjelke flyttede som 19 årig til Paris. Der blev hun uddannet på École Nationale Supérieure des Beaux-Art i årene 1988-1993. I dag bor og arbejder hun i England.

Bjelke maler for det meste helt simple farverige strukturer, som inddrager det bemalede underlag. Lærredet og malingen er en samlet enhed og ikke blot en flade med et motiv.

I 1990’erne arbejdede hun med en teknik, hvor hun lod papirstykker opsuge vand og farve. I stedet for at påføre malingen, blev den indfarvet i papiret, som med sit nu krøllede indtørrede udtryk også blev en del af det samlede værk. Bjelkes nyere malerier er dynamiske lodrette linjer, der på lærredets, tidens og rummets præmisser, løber fra kant til kant.

Maleriet bliver et andet sprog end det verbale. Et ekstra lag til virkeligheden.

For mere information se kunstnerens hjemmeside: http://www.ulvedalbjelke.com eller kontakt galleriet.

Milena Bonifacini

Billedkunstner, født 1963, DK

Den peruvianskfødte billedkunstner Milena Bonifacini bor og arbejder i Danmark. Hun er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, 1982-89, hvor hun også har fungeret som lektor i Maleri, 2004-10.

Bonifacini har i de senere år arbejdet med at udvide og udstrække sit i udgangspunktet abstrakte maleri til også at omfatte tredimensionelle objekter og genstande. De organiske former, som man finder i hendes flade malerier, findes derfor nu i virkeligheden i form af bemalede objekter af blandt andet papier-maché, bronze, keramik og tekstiler.

Milena Bonifacini har modtaget en række præmieringer og legater fra Statens Kunstfond samt flere andre hædersbevisninger, blandt andet Sven Hols Legat og er desuden medlem af Akademiraadet.

Ole Brask Estate

Kommer snart. 

Jens Brink

Kommer snart.

Mogens Bøggild

Kommer snart. 

Krass Clement

Fotograf, født 1946, DK
Krass Clement er selvlært fotograf og uddannet filminstruktør fra Den Danske Filmskole i 1973. Hans billeder er poetiske og ofte præget af melankolske undertoner og nærmest surreale detaljer. Clement er især kendt for sine rejseskildringer fra ind- og udland, blandt andet fra sin ungdom i Paris.

De første mange år holdt Clement sig strengt til kornede, sort/hvide fotografier, men i de senere år, har han taget farvefotografiet til sig.

Clement debuterede med fotobogen Skygger af øjeblikke i 1978 og netop bogformen synes at være hans foretrukne medie, hvilket manifesterer sig i det imponerende antal udgivelser han står bag.

Krass Clement blev som den første kunstfotograf tildelt Statens Kunstfonds livsvarige kunstnerydelse i 1997 og hans værker er bl.a. repræsenteret på Museum of Modern Art i New York, Museet for Fotokunst, Designmuseum Danmark, Det Kongelige Bibliotek, Glyptoteket og Bibliothèque Nationale i Paris.

For mere information se kunstnerens hjemmeside: www.krassclement.com eller kontakt galleriet.

Svend Danielsen

Billedkunstner, født 1955, DK
Svend Danielsen er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i årene 1974-78, hvor han blandt andet var elev hos billedhuggeren/maleren Svend Wiig Hansen og konceptkunstneren Sven Dalsgaard, hvilket siden har sat spor i hans kunst.

Gennem sin kunstpraksis udfordrer Danielsen det entydige – hans stil er hverken abstrakt eller figurativ og valget af medie og materialer afhænger af den givne situation. Den røde tråd i Svend Danielsens virke har dog altid været maleriet.

Danielsens værker er kendetegnet ved nærvær, humor og poesi samt af en flygtighed og lethed, der giver dem liv og nerve. På baggrund heraf blev han i 2013 tildelt Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium med følgende begrundelse: “Svend Danielsen er en kunstner uden for nummer. Hans værker spreder sig over maleri, skulptur, installation, foto, performance og lyd. Hans maleri har en flygtighed over sig med figurer og strøg og ansats til genkendelige motiver tilsyneladende tilfældigt placeret på lærredet - men man skal ikke tage fejl, en bevidst form og farvesammensætning munder ud i poetiske, sanselige billeder. Hans installationer/skulpturer er noget for sig, alverdens ting og sager, rester, skrald, papkasser, sardindåser, en pind, et trut i en tragt - der er ingen grænser for, hvad der kan bruges i kunstens tjeneste - forvandler han og sætter sammen i nye konstellationer. Tingene gives nyt liv og der opstår sære, elskelige objekter og tableauer.
For sit overbevisende, humoristiske, sære, sprudlende og poetiske værk tildeles Svend Danielsen det treårige arbejdsstipendium.”

Svend Danielsen er blandt andet repræsenteret på Statens Museum for Kunst og Hygum Kunstmuseum, og så er han en af hovedkræfterne bag det kunstnerdrevne udstillingssted ‘Svends Bibliotek’ på Østerbro i København.

For mere information se kunstnerens hjemmeside: www.svend-danielsen.dk eller kontakt galleriet.

Marianne Engberg

Fotograf, Født 1937, DK.
Marianne Engberg er kunstnerisk eksperimenterende, nysgerrig, opfindsom og vedholdende og hendes traditionelle oplæring som fotograf i 1950erne har givet hende en nuanceret forståelse af de tekniske processer, der er udgangspunktet for ethvert fotografi. Det helt særlige ved Engberg er dog ifølge Pia Juul, der har skrevet bogen Et liv med lys – en bog om fotografen Marianne Engbergs liv med fotografiet, at hun har udviklet sig til at være en fotograf uden et egentligt kamera.

Marianne Engberg blev født i Danmark i 1937, men har siden 1960erne boet og arbejdet i henholdsvis London og New York.

Internationalt er Engberg anerkendt og hendes værker er repræsenteret i flere betydningsfulde kunstsamlinger såsom Brooklyn Museum, New York Public Library og Israel Museum i Jerusalem. I Danmark har hun dog udstillet ganske lidt.

De seneste årtier har Engberg hovedsageligt beskæftiget sig med kunstformerne pinhole-fotografi og photosynthetism, som begge er karakteriseret ved en afhængighed af tiden og lysets indvirkning.

For mere information se kunstnerens hjemmeside: www.marianneengberg.dk eller kontakt galleriet.

Anne-Li Engström

Fotograf, født 1958, SE
Anne-Li Engström bor og arbejder i København, hvor hun primært beskæftiger sig som freelance fotograf på diverse bogprojekter. Hun er uddannet i Stockholm på Nordens Fotoskola - en efterfølger til Christer Strömholms legendariske fotoskole. Den skandinaviske fotografiske tradition træder tydeligt frem i Engströms fotografi.

For mere information se kunstnerens hjemmeside: www.anne-li.dk eller kontakt galleriet.

Alba S. Engström

Maler, Født 1960, SE. 
Et ekspressivt udtryk, intimitet og ærlighed er tre ting, der karakteriserer Alba S. Enströms værker. Engström blev født i Stockholm i 1960, men bor og arbejder i dag i København, hvor han blandt andet er medlem af den danske kunstnersammenslutning Corner.

Engströms værker er inspireret af de billeder, der omgiver ham – billeder fra aviser, film, modeblade og en bred vifte af andre referencer. Store dele af hans motivverden er præget af kvinder. Disse kvinder finder han både blandt kunstnerkolleger og i mode- og pornografiske magasiner. Kvinderne er ofte udtryk for eller engageret i den problemstilling, der handler om kvinden som subjekt versus kvinden som objekt for det mandlige køn.

For mere information se kunstnerens hjemmeside: www.alba-art.com eller kontakt galleriet.

Joakim Eskildsen

Fotograf, født 1971, DK
Joakim Eskildsen startede sin fotografkarriere som elev hos den Kongelige Hoffotograf Rigmor Mydtskov, inden han i 1994 tog til Helsinki for at studere fotografisk bogkunst på University of Art and Design.

Eskildsens udgangspunkt er klassisk dokumentarisk, idet han fotograferer mennesker og omgivelser, som han har lært at kende gennem et længere eller kortere ophold. I hans arbejder ser vi, at han har en særlig sans for lysets ind- og påvirkning af det portrætterede. Som han selv har udtalt, kan ”sjælen ikke ses i alt lys, og at blive set i det rigtige lys er afgørende”. Lyset er en måde, at afkode det fotograferede, uden at tømme det for indhold. Det er en måde, hvorpå Eskildsen viser mennesket bag det ydre, viser sjælen og ikke de banale omgivelser og forhold, der omgiver dem. Eskildsens konstante interesse for og engagement i mennesker og deres forhold til den natur og de omgivelser de lever i, kan ikke kun ses i hans værker, det kan også mærkes. Eskildsen fotograferer en verden han kan tro på.

Eskildsen er en dedikeret fotograf og han arbejder omhyggeligt med hver enkelt fase af processen. Fra fotografering til fremkaldelse, kopiering, tryk og til den endelige bogs formgivning. Fotobogen er for ham rygraden i hans oeuvre.

For mere information se kunstnerens hjemmeside: www.joakimeskildsen.com eller kontakt galleriet.

Patrick Gries

Fotograf, Født 1959, L.
Patrick Gries er født i Luxembourg i 1959 og uddannet folkeskolelærer i Belgien. I 1984 rejste han til USA for at stå i lære som fotograf og slog sig sidenhen ned som freelance fotograf i New York City.

I 1992 flyttede han til Paris, hvor han via sit samarbejde med kunstmuseet Fondation Cartier pour l’Art Contemporain, det antropologiske Musée du Quai Branly og Louis Vuitton skabte sig et internationalt ry som fotograf. 
Siden 2009 har han boet i København med sin familie. Gries’ fotografiske arbejde placerer sig ofte i krydsfeltet mellem kunst og videnskab, hvilket både ses i bogen Evolution fra 2008 og i hans seneste projekt In/Visibility.

For mere information se kunstnerens hjemmeside: www.patrickgries.com eller kontakt galleriet.

Sven Hauptmann

Kommer snart.

Keld Helmer-Petersen

Fotograf, 1920-2013, DK.
Keld Helmer-Petersen hører til blandt de få danske fotografer, der er slået igennem internationalt. Helmer-Petersen havde en interesse for det ikke-fortællende fotografi og fandt skønhed i alt fra trappens zig-zag til mønstre og mosaikker i brolægninger, balustrader og bygningsfacader, hvilket var med til at introducere modernismen i dansk fotografi.

I 1948 udgav Keld Helmer-Petersen det tosprogede pionerværk ’122 Farvefotografier’, hvormed han ønskede at hævde kamerakunstens position som autonom kunstart. I bogen kom det første gang til udtryk, hvordan Helmer-Petersen tænkte på farven som form. Der var ingen dybdeillusion i bogens billeder og motiverne fungerede som dynamiske linjer og hvilende flader, hvilket udfordrede publikum og bevidst krænkede skønfotografiets kompositionsregler.

Keld Helmer Petersens meget tidlige og modernistiske arbejde med farvefotografiet gjorde ham til en pioner på verdensplan og med hans død i 2013 mistede vi en af det 20.århundredes vigtige, men yderst diskrete skikkelser i dansk kunsthistorie.

Jesper Høm Estate

Fotograf, 1931-2000, DK. 
Jesper Høm kunne med sit kamera på poetisk vis indfange livets barske vilkår og tilfældige øjeblikke. I disse øjeblikke, hvad enten det var i en hverdagssituation eller i et portrætfotografi, viste han forskellige sider af mennesket. Både glæden og humoren, men også ensomheden. Hvad der var gennemgribende for hans arbejde var hans kærlighed til verden og til mennesket. Høm havde, som Henrik Stangerup har skrevet det: ”Modet til at elske!”

Efter sin elevtid i 1950, arbejdede Høm som freelancefotograf både i USA og Europa. Han var meget optaget af den amerikanske fotograf William Klein, der blandt andet tog billeder af absurde øjeblikke, hvor der var glæde, men også ensomhed tilstede og det er især disse elementer, som han er blevet inspireret af. Høm var interesseret i at tage fotografier der udtrykte følelser og ekspressive hverdagssituationer; der skulle være et fortællende aspekt i det.

Jesper Høm døde i 2000, men huskes i dag som en af Danmarks bedste og mest nytænkende fotografer. Han satte nye standarter for reportagefotografiet, grundlagde sammenslutningen for danske fotografer, Delta-Photos, og engagerede sig også indenfor filmmediet.

For mere information, kontakt galleriet.

Fie Johansen

Fotograf, 1953, DK
Fie Johansen blev uddannet reklamefotograf i 1976 og har sidenhen været elev og gæstelærer på Kunstakademiets Institut for Visuel Kommunikation. Johansen er født i USA, opvokset i Danmark og havde sine ungdomsår i Nairobi, Kenya. Det er disse steder, at grundstemningen i hendes arbejde stammer fra og det er inspiration og oplevelser hentet fra hendes opvækst, der skaber billedernes intensive kraft.

Johansen er især kendt for sin fotografiske udforskninger af byens forstæder og udkanter, som engang har haft en værdi, men som nu er blevet efterladt, og hvor naturen er begyndt at omforme de engang så civiliserede objekter. Hun har realiteten som sit udgangspunkt og dyrker billedets æstetiske kvaliteter samtidig med, at hun fastholder, hvordan alt er menneskeskabt og er et udtryk for fælles symboler og fortællinger. Dét udtrykker Johansens særlige optagethed for menneskeskikkelsens møde med moderniteten og med naturen.

Johansen er nysgerrig efter at undersøge det fotografiske billedes udtryk og grænser og hun har derfor eksperimenteret meget i sit arbejde og forholdt sig til forskellige teknikker og metoder både indenfor det analoge- og digitale fotografi. Johansen udforsker også forskellige motiver og kan kalde sige både arkitekturfotograf, portrætfotograf og stillbillede-fotograf, men først og fremmest er hun en fotograf, der skildrer verdens fremtoninger som poetiske og humoristiske objekter.

For mere information, se kunstnerens hjemmeside: www.fiejohansen.com eller kontakt galleriet.

Gerry Johansson

Kommer snart.

Kirsten Klein

Fotograf, Født 1945, DK. 
Kirsten Klein blev uddannet portræt- og museumsfotograf i 1966. Hun har i sine fotografier skildret det danske landskab - overvejende omkring Mors, hvor hun bor - og dets påvirkning af årstidernes gang, vejrets skifte, menneskets dyrkning og naturens bearbejdning.

Havet er et gennemgående motiv hos Klein og hun har især fotograferet Nordsøens og Atlanterhavets kystegne.

Klein fotograferer oftest i sort/hvid, fordi hun ser sort/hvid-fotografiet som værende mindre færdigt end farvefotografiet samt indeholdende en melankolsk tomhed, der lader plads til beskueren. I mørkekammeret søger Klein ofte at give sine billeder et let groft og kornet udtryk, der tilføjer en sanselig kvalitet og siden slutningen af 1980erne har hun arbejdet med gamle fotografiske teknikker som platintryk og cyanotypi.

Tove Kurtzweil

Fotograf, Født 1938, DK.
Tove Kurtzweil har siden 1966 haft eget atelier for portrætfotografi i København. Herudover har hun arbejdet som underviser og med at udforske en lavmælt poetisk, surreel og stofligt sensuel side af fotografiet.

Kurtzweils fotografier viser ofte arkitektur, statuer eller hverdagslige motivfragmenter fra rejser i blandt andet Nordafrika, Italien og Grækenland, som siden er blevet efterbearbejdet i mørkekammeret i form af toning, ridsning og/eller sammenkopiering.

Hendes feminine og poetiske univers er livsbekræftende og hendes bevidste og sofistikerede leg med de forskellige papirer, som fotografierne fremkaldes på, er et meget personligt fingeraftryk.

Tove Kurtzweil er repræsenteret i utallige samlinger i ind- og udland. 
I 2003 blev hun medlem af kunstnersammenslutningen Kammeraterne og i 2008 blev hun tildelt Statens Kunstfonds livsvarige kunstnerydelse.

For mere information, kontakt galleriet.

Finn Larsen

Fotograf, født 1956, DK
”Mine fotografier handler om at se landskabet, så nøgternt og forudsætningsløst som muligt. Uden Gud, nisser, trolde, feer, stemninger, nationalisme, symbolisme og anden djævelskab.”
- Finn Larsen

Finn Larsen blev født i Danmark i 1956, men har siden 2004 boet i Malmø.
Larsen arbejder primært med langvarige konceptuelle landskabsfotografiske projekter i Danmark, Sverige, Grønland og Tyrkiet. Blandt hans seneste udstillinger er LAND, som blev vist i Museumsbygningen 2014. Finn Larsen var idémand bag og medkurator på denne udstilling og deltog selv med en række værker fra serien Kalk/Lime.

Finn Larsen har udgivet en række bøger, hvoriblandt bogen BANE/TRACKS fra 2001 er repræsenteret i bogen 28 Danske Fotobøger, der blev udgivet i forbindelse med udstillingen The Open Book på Det Nationale Fotomuseum i 2006.

For mere information, kontakt galleriet.

Morten Løbner Espersen

Keramiker, Født 1965, DK.
Morten Løbner Espersen er en dansk keramiker, uddannet fra Danmarks Designskole i København, 1987-92, og École Supérieure des Arts Appliqués, Duperré i Paris, 1989-90.

Morten Løbner Espersens arbejder er bygget op omkring den enkle genkendelige keramiske form, vasen, som han har udforsket og arbejdet omkring igennem mange år. Værkerne er på en gang filtrede, men præcise. Udgangspunktet i den klassiske cylinderform skaber en ro og stabilitet, som de snørklede komplekse former kan tage afsæt i.

Løbner Espersen er anerkendt for sin eksperimenterende tilgang til den klassiske form og udstiller både i ind- og udland. Bl.a. har han udstillet i Hedge Gallery, San Francisco, USA, Pierre Marie Giraud, Brussel, Belgien og Jason Jacques Gallery, New York, USA.

Udover de keramiske værker tegner Løbner Espersen også. Det at tegne kommer til at stå i kontrast til den mere langsommelige keramiske proces og giver mulighed for mere spontant at udtrykke en idé eller observation.

For mere information se kunstnerens hjemmeside: http://espersen.nu/ eller kontakt galleriet.

Lone Skov Madsen

Keramiker, Født 1973, DK.
Lone Skov Madsens værker udkommer ofte i meget lange serier. Der er en klar forbindelse mellem den konsekvens, hun anlægger i sine undersøgelser af overflader, stof og ornamentik og de bestræbelser, der bærer udforskningen af formsystemerne. Det er gentagelser og variationerne i forløbene, der optager hende. Der er tale om en cool, rationel indfaldsvinkel, som næsten mod forventning, afgiver yderst sensuelle og taktilt interessante resultater.

Al Masson

Billedkunstner, FR.
Al Masson er en fransk kunstner, født i Marseille, nu med base i København og Berlin. Han er uddannet fra Ecole des Beaux Arts i Bruxelles og Art Student League i New York. Udover sin kunstpraksis har han også arbejdet indenfor teater og ballet.

Al Masson indtager udstillingsrummet med objekter, farver og performative greb, der inddrager og udfordrer publikum. Han sætter hverdagsobjekter sammen på nye måder og skaber nye meninger. Det opfordrer til leg og til, at man sammen med kunstneren selv, rykker ud af de vante forestillinger om, hvad der har værdi.

Selv beskriver han, hvordan han i sin tid i New York ofte ikke havde så mange penge og af den grund var nødsaget til at arbejde med det, som andre folk smed væk. Det der kunne forveksles med manglende frihed, gav netop en frihed til at finde værdi i og lege med det, man har til rådighed i al almindelighed.

Det er alt fra tegning, maleri, skulptur og video Al Masson bruger i sine installationer. Det hele samles i iscenesatte rum.

I Al Massons kunst bliver man opfordret til ikke at tage noget for givet; køn, identitet, hverdag, udstillingsrum. Alt er til forhandling og befinder sig ikke i fastlåste positioner.

For mere information se kunstnerens hjemmeside: www.almasson.com eller kontakt galleriet.

Stuart McIntyre

Fotograf, født 1945, GB
Stuart McIntyre er født i England og studerede fotografi på Guildford School of Art, inden han flyttede til Danmark i 1968.

Siden 1970 har han arbejdet som freelance fotograf i København, primært med arkitektur-, design- og interiørfotografi for danske og internationale magasiner. Udover sit kommercielle arbejde har McIntyre deltaget i talrige udstillinger på museer og gallerier.

Kunstnerisk arbejder McIntyre med forskellige fotografiske teknikker, herunder pinholefotografi og fotogravure.

Stuart McIntyre er repræsenteret ved Designmuseum Danmark, Det Kongelige Bibliotek og Brandts.

For mere information se kunstnerens hjemmeside: www.mcintyre.dk eller kontakt galleriet.

Albert Mertz

Kommer snart.

Lisbet Nielsen

Kommer snart.

Knud Odde

Kommer snart.

John Olsen

Kommer snart.

Turi Heisselberg Pedersen

Keramiker, Født 1965, DK.
Turi Heisselberg Pedersen har gennem mange år arbejdet insisterende kontinuerligt med sit materiale og udviklet en formverden, der baserer sig på traditionen for at arbejde abstrakt med krukkeformen. Hun arbejder med den enkle form, der stræber efter at indtage rummet omkring sig med overflader og farver, der indbyder til berøring og direkte sansning af værkernes tredimensionalitet.

Turi Heisselberg Pedersens arbejder er modellerede i stentøjsler. De er glaserede med sinterbegitning, som giver værkerne en tør stenagtig, men meget stoflig overflade. De fleste af arbejderne er monokrome, andre er påført lag af flere forskellige farver.

Der er en bevidsthed om lerets mange underliggende kulturelle referencer, men også naturens utallige former og farver er en inspiration for de keramiske værker.

Turi Heisselberg Pedersen er repræsenteret på museer og i private samlinger, såsom Musée National de la Ceramigue, Sevè, Paris, Frankrig, Le Musée de la Ceramigue, Vallauris, Frankrig og Designmuseum Danmark i København.

For mere information se kunstnerens hjemmeside: www.turiheisselberg.dk eller kontakt galleriet.

Thomas Pedersen

Kommer snart. 

Poul Pedersen

Kommer snart. 

Eli Ponsaing

Fotograf, 1922-2013, DK
Eli Ponsaing var uddannet litograf og silketrykker og drev fra 1950 egen virksomhed med serigrafi. I perioden 1968 til 1992 var han lektor og laboratorieleder på Kunstakademiets Grafiske Skole og det var blandt andet her, han udviklede sine nyskabende grafiske og kemiske teknikker.

Ponsaing debuterede som fotograf i 1977 på Kunstindustrimuseet med udstillingen Nedrivningen af Østre Gasværk. I 1989 medførte hans opdagelse af de polymere massetrykpladers kunstneriske potentiale, at han med sine makrogengivelser af kemiske strukturer, kaldet ‘Krystallogrammer’, blev en hovedfigur I den nordiske vandreudstilling ‘Højlys & Dybtryk’.

‘Krystallogram’ var Ponsaings egen betegnelse for sine kameraløse billeder. Ponsaing skabte billederne ved at tilføre et kemikalie på en planfilm, hvor det størknede i en krystallinsk form, påvirket gennem koncentration, urenheder, temperatur og filmens hældningsgrad. Metoden var inspireret af iskrystaller på en rude og Ponsaing så selv billederne som en organisk verden af træer, blomster og fugle.

Ponsaing kan beskrives som en form for videnskabsmand, der bestandigt undersøgte verden og dens sælsomme fingeraftryk. Elegant og mystisk - han var en ener og foregangsmand indenfor dansk fotografi, der, som Politiken skrev ved hans 90 årsdag, tilføjede fotografiets sprog nye dimensioner.

For mere information, kontakt galleriet.

Tage Poulsen

Kommer snart.

Steen Møller Rasmussen

Kommer snart. 

Viggo Rivad

Fotograf, 1922-2016, DK. 
Viggo Rivad er et af dansk fotografis store navne og er især anerkendt for sin evne til at skildre mennesket. Drivkraften bag Rivads billeder har altid været hans sympati for de små i samfundet og han har gennem sine fotografier vist, at der også er historier at fortælle om det almindelige menneske.

Frem til 1960’erne bestod Rivads fotografiske arbejde hovedsageligt af enkeltbilleder, men inspireret af blandt andet udstillingen The Family of Man på Charlottenborg i 1957, blev det fotografiske essay op igennem 60’erne og 70’erne hans foretrukne udtryksform.

Rivads fotografier er kendetegnet ved ærlighed og indlevelse, hvilket har været medvirkende til, at han gennem tiden er blevet tildelt adskillige præmier og legater, blandt andet modtog han som den første danske fotograf Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat i 1974, hvilket ikke blot var en anerkendelse af Rivad som kunstner, men også af fotografiet som kunstart. Herudover blev han i 1999 tildelt Statens Kunstfonds livsvarige kunstnerydelse.

For mere information, kontakt galleriet.

Jeanette Land Schou

Fotograf og videokunstner, 1958, DK
Jeanette Land Schou blev i 2000 uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor hun også har undervist i video- og digitalbaseret værkproduktion fra 2000-2014. Land Schou arbejder med mange ting, herunder fotodokumentering, videoproduktion, organisering og kuratering samt undervisning og foredrag.

Land Schou arbejder meget med naturen, landskaber og uorganiske materialer i sine værker, hvor hun sætter det ind i en anden kontekst eller viser det fra en mere ’unaturlig’ vinkel. Som hun selv har udtalt: ”Tings værdi ændres efter hvilken kontekst, vi møder dem i”. Temaerne i hendes værker kan ses som poetiske og eksistentielle og hun arbejder med det, som hun selv kalder en metafysisk realisme. Der er ofte fokus på det meget nære og hun snyder på en måde øjet og lader beskueren føre et andet sted hen.

I hendes værker oplever man også, hvordan en begrænsning, afskæring eller en reduktion af noget tilgængeligt kan medvirke til at synliggøre det, som man normalt ikke lægger mærker til. Det kan styrke vores fornemmelse af den fysiske verden, som omgiver os. Jeanette Land Schous værker går ind og påvirker os på en måde, hvor der bliver sat gang i tankerne og man bliver gjort opmærksom på livets og naturens små detaljer og egenskaber.

For mere information, se kunstnerens hjemmeside: www.jeanettelandschou.dk eller kontakt galleriet.

Gunnar Smoliansky

Kommer snart.

Katrine Ussing

Kommer snart.

Peder Rasmussen

Kommer snart.

Jytte Rex

Kommer snart.

Richard Winther

Kommer snart.