Dansk | English

Banja Rathnov

BAGGRUND
Kunsthistoriker fra Ecole du Louvre i Paris
1988 - 2011 Bosat i Paris
1988 - 1996 Ansættelser hos forskellige gallerier og auktionshuse (Etude de Commissaires Priseures Nerèt-Minet & Coutau-Bégarie, Vandermeersch, Philippe Couque-Céramiques anciennes)
1997 - 2011 Repræsentant for Bruun Rasmussen Kunstauktioner i Frankrig
2009 - 2011 Galerie Banja Rathnov, Rue de Provence 75009 Paris (nordisk fotografi)
2013 Stifter Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel, der har til huse i Museumsbygningen

Jeg holder af kunst og af kunstnere med noget på hjerte. Af bøger med mange billeder. Af publikum med ægte interesse for kunst. Af modige samlere. Af naturen. Af steder. Af livet i København. Af mine børn. Og af min mand.

LA CHAMBRE CLAIRE
Mit hjerte banker særligt for fotografi og fotobøger. Det humanistiske fotografi fra Centraleuropa, Frankrig og Skandinavien var begyndelsen til en passion, der i dag favner fotografer fra en række lande. Family of Man udstillingen på Charlottenborg i 1955 lagde grunden for det, jeg gerne vil præsentere i dag.
Derfor er et særligt rum i Galleriet dedikeret La Chambre Claire. Navnet henviser til Roland Barthes Notes sur la Photographie fra 1980 og til min relation til Frankrig. I La Chambre Claire vises løbende danske og udenlandske fotografer i mindre solo- og temaudstillinger. Derudover holdes portfolio visninger, boglanceringer og artist talks.

ESTATES
Vi varetager arven efter kunstnere, så der primært tages hensyn til det kunstneriske eftermæle, men også til rettighedsmæssige spørgsmål og kommercielle interesser. Kontakt Banja Rathnov for yderligere informationer.
Kunsthandel og formidling tager tid. Værker skal ikke bare sælges, de skal nøje placeres. Jeg skynder mig aldrig. Til gengæld får jeg de rigtige priser for kunsten, ligesom den placeres hos institutioner og samlere, hvis hjerte banker for kunsten. Vores købere er både danske og udenlandske, typisk vidende og tålmodige samlere, der gerne betaler den rigtige pris for et værk, ligesom de gerne venter på, at det rigtige værk kommer til salg. Værker indleveret til salg fremvises i Museumsbygningen og på messer samt til et netværk af samlere, museer og internationale kunsthandlere.